از دسترس خارج شدن وب سایت چگونه بر سئو سایت اثر می گذارد؟

اگرچه هیچ کس دوست ندارد شاهد از دسترس خارج شدن وب سایت خود باشد، اما این اتفاق چیزی نیست که بتوان آن را به طور کامل حذف کرد و جلوی وقوع آن را گرفت. وب سایت ها ممکن است به دلیل سرورهای ضعیف یا تعمیر و نگهداری از دسترس خارج شوند.
با این حال، سؤال مهم این است که از دسترس خارج شدن وب سایت چه تأثیری بر عملکرد و رتبه بندی آن می تواند داشته باشد؟
جان مولر گوگل اخیراً در ۱۰ دسامبر در پاتوق ساعات اداری SEO مرکزی جستجوی Google، گفتگویی در اینباره کرد.
یک متخصص سئو از جان مولر پرسید هنگامی که وب سایت مشتری برای بیش از یک هفته از دسترس خارج می شود، چگونه می توان تأثیر آن بر رتبه سایت در گوگل را به حداقل برساند.
همانطور که جان مولر تأیید کرد، متأسفانه هیچ راهی وجود ندارد که یک وب سایت به مدت یک هفته از دسترس خارج شود و با عواقب منفی سئو مواجه نشود. در حالی که راه هایی وجود دارد که حداقل می تواند کمک کند که از دسترس خارج شدن برنامه ریزی شده هنگام نگهداری و تعمیرات را به طور مؤثرتری مدیریت کرد، هرگز تضمینی برای جلوگیری از اثرات منفی وجود ندارد.
هر زمان که از دسترس خارج شدن طولانی تری – بیش از دو سه روز – داشتید، احتمالاً به طور موقت نوسانات واقعاً شدیدی تجربه خواهید کرد، و بازگشت به شرایط عادی کمی زمان خواهد برد.
این اتفاق اجتناب ناپذیر نیست زیرا این موارد گاهی اوقات اتفاق می افتد. اما اگر برای جلوگیری از این نوع قطعی کاری بتوانید انجام دهید، سعی می کنم آن را بیان کنم.
خطای ۵۰۳
خواه از دسترس خارج شدن برنامه ریزی شده باشد خواه غیرعمد، احتمال عواقب منفی وجود دارد. با این حال، اگر تعمیر و نگهداری برنامه ریزی شده برای یک یا دو روز باشد، باید با کد ارور ۵۰۳ به گوگل اطلاع دهید.
یک کد ارور ۵۰۳ می تواند کمک کننده باشد، اما اگر زمان از دسترس خارج بودن وب سایت بیشتر از حد معمول باشد، حتی این کار نیز مؤثر نخواهد بود. به گفته ی جان:
اما پس از گذشت چند روز، ما فکر می کنیم که این یک کد نتیجه دائمی است، و ما تصور می کنیم صفحات شما به تازگی از بین رفته اند، و آن ها را از فهرست ایندکس حذف می کنیم.
و وقتی صفحات برگشتند، دوباره آن ها را crawl کرده و دوباره سعی خواهیم کرد آن ها را ایندکس کنیم. اما اساساً در آن زمان است که ما احتمالاً بسیاری از صفحات وب سایت را از ایندکس خود حذف خواهیم کرد، و به احتمال زیاد به روشی مشابه به همان طریق باز خواهد گشت، اما این امر همیشه تضمین نمی شود.
نسخه های استاتیک
روش دیگر این است که در طول در دسترس نبودن سایت کاربران را به یک نسخه استاتیک از وب سایت خود هدایت کنید. اما برای اینکه این روش مؤثر باشد، مهم است که اطمینان حاصل شود که از دسترس خارج شدن وب سایت کمتر از یک روز طول می کشد.
“این می تواند چیزی شبیه راه اندازی یک نسخه استاتیک از وب سایت در جایی باشد و موقتاً آن را به کاربران نشان دهد. اما اگر این کار را به روشی برنامه ریزی شده انجام می دهید، سعی می کنم راه هایی پیدا کنم تا در صورت امکان، از دسترس خارج بودن وب سایت را به کمتر از یک روز کاهش دهم.”
ایندکس کردن دستی صفحات
در چنین مواردی، همچنین می توانید به صورت دستی از گوگل بخواهید تا صفحاتی از وب سایت شما را که ممکن است در حین از دسترس خارج شدن از ایندکس حذف شده باشد، ایندکس کند. این کار ممکن است روند ایندکس کردن را تسریع کند، اما همانطور که بیان شد، شما هنوز هم احتمالاً برخی از اثرات منفی را احساس خواهید کرد.
می توانید به صورت دستی صفحات را برای ایندکس کردن به روش زیر سابمیت کنید:
وارد حساب Google Search Console خود شوید.
ابزار URL inspection را جستجو کنید.
URL صفحه ای را که می خواهید Google ایندکس کند، پیست کنید.
پس از اینکه گوگل URL را بررسی کرد، روی دکمه ” Request indexing” کلیک کنید.
اگر گوگل همچنان صفحه ای را ایندکس نمی کند، بررسی مجدد فایل robots.txt، تگ های کنونیکال و ریدایرکت ها نیز توصیه می شود. علاوه بر این، شما همچنین می توانید از سایر صفحات وب سایت خود که قبلاً ایندکس شده اند لینک های داخلی به آن صفحه ایجاد کنید.
چگونه زمان از دسترس خارج شدن وب سایت را به حداقل برسانیم
وب سایت شما راهی برای حفظ ارتباط با مشتریان بالقوه و فعلی شما به صورت ۲۴/۷ است. اگر وب سایت شما اغلب از دسترس خارج می شود، نمی توانید به این هدف دست پیدا کنید. این اتفاق به اعتبار کسب و کار شما آسیب می زند – علاوه بر تمام اثرات منفی سئو که قبلاً در مورد آن ها صحبت کردیم.
بنابراین، یکی از تمرکزهای اصلی شما باید افزایش آپتایم وب سایت باشد. در اینجا چند نکته وجود دارد که به شما کمک می کند تا به این مهم دست یابید:
یک میزبان وب قابل اعتماد انتخاب کنید. یک میزبان وب غیرقابل اعتماد اغلب بزرگترین عامل این که چرا وب سایت ها از دسترس خارج می شوند است.
بار وب سایت را کم کنید. تصاویر را فشرده کنید، فایل های CSS و JS را کوچک کنید و درخواست های HTTP را به حداقل برسانید. همه این ها کمک کننده خواهند بود.
پلن های میزبانی هاستینگ را ارتقا دهید. با افزایش اندازه و ترافیک وب سایت خود، احتمالاً به پلن های میزبانی بهتری نیاز خواهید داشت، به عنوان مثال، برنامه های میزبانی مدیریت شده.
پلاگین های مانیتورینگ آپتایم را مستقر کنید. علیرغم تلاش ها، تقریباً همه وب سایت ها دچار مشکل می شوند و گاهی از دسترس خارج می شوند. بنابراین، استفاده از پلاگین های مانیتورینگ آپتایم وب سایت برای تشخیص جهش ها و روندهای منفی قبل از اینکه به مشکلات بزرگتری تبدیل شوند، مهم است.
امنیت وب سایت را افزایش دهید. هکرها سعی می کنند برای سرقت داده ها، وب سایت را از دسترس خارج کنند. با بهبود امنیت وب سایت خود، احتمال از دسترس خارج شدن وب سایت خود را نیز کاهش می دهید.
منبع: https://www.improvemysearchranking.com/downtime-affect-websites-seo/