هزینه بازاریابی محتوا و اندازه گیری نرخ بازگشت سرمایه

وقتی نوبت به اندازه گیری نرخ بازگشت سرمایه برای بازاریابی محتوا می رسد، همه چیز همیشه به این سادگی نیست. مشتریان بالقوه و احتمالی در چندین مرحله مختلف با روش های متفاوتی با محتوا تعامل خواهند داشت. علاوه بر این، اندازه گیری هزینه بازاریابی محتوا نیز تفاوت های ظریفی دارد و باید موارد مختلفی را در بر گیرد.
بازده سرمایه گذاری یا ROI معمولاً با استفاده از فرمول زیر به راحتی قابل محاسبه است.
x 100 (هزینه کل سرمایه گذاری / هزینه کل سرمایه گذاری – درآمد) = (بر حسب درصد) ROI
بنابراین، برای مثال، اگر ۲۰ میلیون برای پروژه ای خرج کرده باشید و به واسطه آن پروژه ۶۰ میلیون درآمد داشته باشید، نرخ بازگشت سرمایه ۲۰۰ درصدی دریافت خواهید کرد.
در این پست از وبلاگ دیجینگ، نکاتی را در مورد نحوه اندازه گیری نرخ بازگشت سرمایه بازاریابی محتوا به اشتراک میگذاریم و مواردی را که باید از آن ها آگاه باشید بیان خواهیم کرد.
محاسبه هزینه بازاریابی محتوا
قبل از اینکه ادامه دهید، بسیار مهم است که درک روشنی از کل هزینه های بازاریابی محتوای خود داشته باشید. برخی از موارد مهمی که باید به آن ها توجه کنید عبارتند از:
- دستمزد تمام تولیدکنندگان محتوایی که دارید
- تصاویری که برای محتوای خود خریداری می کنید
- هزینه های تولید ویدئو
- هزینه کار انجام شده توسط سایر بخش ها (به عنوان مثال، بخش طراحی)
- هزینه های ثابت مربوط به هر گونه اشتراک پولی یا نرم افزار مورد نیاز برای تولید محتوا و بازاریابی، به عنوان مثال، Grammarly، Yoast SEO Plugin، ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی مانند SEMRush و غیره.
پس از انجام کار، باید مجموع هزینه ای را که برای تولید محتوا نیاز است را حساب کنید. با این حال، هنوز باید هزینه تبلیغ و توزیع محتوای خود را در نظر بگیرید.
بنابراین، اگر برای پستهای حمایتشده اینستاگرام یا تبلیغات گوگل برای تبلیغ قطعات محتوا هزینه میکنید، باید کل هزینههای تمام این کمپینها را اضافه کنید. خبر خوب این است که اگر کمپین های جداگانه ای برای تبلیغ این صفحات محتوا دارید، تهیه کل هزینه بسیار ساده است. فقط هزینه تمام این کمپین ها را برای دوره زمانی که می خواهید ROI برای آن محاسبه کنید، اضافه کنید.
ارزیابی سرنخ ها و فروش
زمانی که مجموع هزینه های مربوط به بازاریابی محتوا را به دست آوردید، وقت آن است که سرنخ ها و فروش هایی را که با کمک آن محتوا به دست آورده اید اندازه گیری کنید.
ساده ترین راه برای انجام این کار این است که اهداف تبدیل گوگل آنالیتیکس را تنظیم کنید و سپس تعداد سرنخ هایی را که از هر قطعه محتوا به دست آورده اید اندازه گیری کنید.
پس از تعیین اهداف، می توانید با ورود به حساب Google Analytics خود، انتخاب Behavior report، و سپس رفتن به Site Content > صفحات فرود Landing Pages، گزارش را مشاهده کنید. در آنجا می توانید هدف تبدیلی را که می خواهید ردیابی کنید، انتخاب کنید.
برای کسب و کارهای مختلف، ارزش هر تبدیل متفاوت است. برای برخی از کسب و کارها، تبدیل ها می توانند چندین ارزش داشته باشند. به طور مشابه، برای بسیاری از کسب و کارها، تبدیل لزوماً به معنای فروش نیست. معمولاً فقط به یک MQL (سرنخ واجد شرایط بازاریابی) اشاره می کند که تیم فروش بعداً آن را دنبال می کند.
در آن صورت، شما به یک CRM (به عنوان مثال، نیروی فروش) نیاز دارید تا با نظارت بر آن ها در طول مسیر فروش، درآمد منتسب به آن سرنخ ها را به طور دقیق اندازه گیری کند، یعنی:
مشتری < MQL > SQL > SQO
معیارهایی برای کمک به اندازه گیری نرخ بازگشت سرمایه بازاریابی محتوا
اغلب اوقات، شما می خواهید عملکردی فراتر از میزان درآمدی که داشته اید را اندازه گیری کنید. این گاهی اوقات می تواند تصویر واضح تری از عملکرد یک بخش به شما بدهد.
در اینجا چند معیار وجود دارد که باید برای اندازه گیری عملکرد محتوای خود بر آن ها نظارت کنید.
- ترافیک ارگانیک – شما می خواهید ترافیک طولانی مدت پایداری داشته باشید و برای محتوا، این امر تقریباً همیشه از جستجوی ارگانیک حاصل می شود.
- تبدیل های ارگانیک – با این حال، این ترافیک ارگانیک مهم نیست، مگر اینکه با هدف جستجوی مناسب، افراد مناسب را تبدیل کند. پس از انتخاب “Organic” برای فیلتر کردن این داده ها در Google Analytics، تبدیل ها را اندازه گیری کنید (همانطور که در بالا ذکر شد).
- میانگین زمان سپری شده در هر صفحه – میانگین زمانی که بازدیدکنندگان در یک صفحه محتوا سپری می کنند، می تواند کیفیت محتوا را منعکس کند.
- رشد کلمه کلیدی صفحه یک نتایج جستجو – برای چند کلمه کلیدی وب سایت شما در صفحه اول گوگل رتبه بندی شده است؟ در حالت ایدهآل، شما میخواهید ۲ تا ۳ درصد رشد ماهانه داشته باشید تا اطمینان حاصل کنید که همیشه گروه های کلیدواژه جدیدی را هدف قرار میدهید و سعی می کنید با محتوای خود به گروه های جدیدی از افراد دسترسی پیدا کنید.
- CTR (نرخ کلیک) ارگانیک – نمایش صفحات در صفحه اول گوگل کافی نیست. هدف اصلی تبدیل این نمایش ها به کلیک است. به همین دلیل است که CTR ارگانیک یکی از مهمترین معیارها برای نظارت و بهبود است.
همه این معیارها می توانند تأثیر مستقیمی بر بازگشت سرمایه بازاریابی محتوای شما داشته باشند.
منبع:
https://www.improvemysearchranking.com/how-to-measure-your-content-marketing-roi/